ADMIN@PROMOTO.UA PROMOTO.UA Замовити дзвінок

HD продав назад MV Agusta

Дата публікації: 2014-08-12
Американський концерн Harley-Davidson продав назад бренд MV Agusta. Тим самим власникам, у яких придбав марку два роки тому. Ноша виявилася непосильною для легендарного американського мотовиробника у роки економічної кризи.
Таким чином, канонічний італійський бренд знову опинився в руках родини Кастільйоні – братів Клаудіо та Джованні. Причому якщо американці купили два роки тому MV Agusta, відомо – за 70 мільйонів євро, включаючи борги італійської марки, то сума, за яку HD продав марку назад, не називається жодною зі сторін угоди.
"MV Agusta - це діамант серед усіх італійських мотоциклів. Я дуже радий, що завершив цю угоду", - заявив Клаудіо Кастільйоні. "Сподіваюся, ми продовжимо традицію і знову робитимемо найкрасивіші байки у світі", - додав він.
Продаж MV Agusta став частиною плану Harley-Davidson щодо позбавлення від непрофільних активів. Раніше Harley-Davidson точно так само позбувся від марки Buell, яка довгий час належала йому - напрямок просто було вирішено закрити.
"MV Agusta – бренд, яким пишаються. І ми бажаємо братам Кастільйоні всіляких успіхів на ґрунті його розвитку. Наше рішення позбутися MV Agusta відображає нашу стратегію, спрямовану на те, щоб сконцентрувати зусилля на нашій основній марці – Harley-Davidson – тому що ми вважаємо, що тільки така концентрація у нинішніх умовах стане запорукою подальшого зростання", - заявив бос Harley-Davidson Кейт Ванделл.
Нагадаємо, процес придбання концерном Harley-Davidson італійського бренду MV Agusta було завершено лише у серпні 2008 року. Про угоду, в рамках якої американцям дісталося 100% акцій італійської компанії, було оголошено у середині липня 2008р. Купівля коштувала Harley-Davidson приблизно 70 мільйонів євро. До цієї суми увійшли й борги MV Agusta.
MV Agusta Group виробляє два сімейства мотоциклів – спортивні мотоцикли сегменту преміум, які виробляються під брендом MV Agusta та легкі мотоцикли, що продаються під брендом Cagiva. Компанія продає техніку через дилерську мережу з більш ніж п'ятисот фірм по всьому світу, переважно в Європі. У 2007 році було продано 5819 мотоциклів. У 2008 році виробництво дещо сповільнилося через фінансові труднощі, що переживаються фірмою.
"Мотоцикли - це серце, душа і пристрасне кохання і Harley-Davidson, і Buell, і MV Agusta", - заявляв раніше виконавчий директор Harley-Davidson Джим Зімер (Jim Ziemer). "В обох фірм є відмінні товари та тісні зв'язки з відданими клієнтами. Бренди MV Agusta і Cagiva широко відомі та шановані в Європі. Вони асоціюються насамперед із красивою, висококласною, по-справжньому італійською мототехнікою", - зазначав він.
Harley-Davidson заявляв, що планує продовжити виробництво техніки під брендом MV Agusta. Також згідно з договором Клаудіо Кастільоні залишився головою ради директорів компанії і мав відіграти важливу роль у розробці нових моделей. Harley-Davidson розраховував також, що придбання MV Agusta дозволить зміцнити позиції Harley-Davidson та її продукції в Європі, де позиції MV Agusta дуже сильні.
MV Agusta - найексклюзивніший бренд у світовій мотоіндустрії. Легендарна марка, що завоювала понад 75 світових титулів (37 як виробник та 38 у перегонах) та визнання фахівців-критиків. Моделі MV Agusta F4 та Brutale дуже впізнавані завдяки своєму неповторному стилю. При створенні 4-циліндрового лінійного двигуна були використані ексклюзивні рішення, як, наприклад, радіальне розташування клапанів і знімна коробка передач. Марка MV Agusta має відданих шанувальників у всьому світі. Серед них король Іспанії Хуан Карлос, гонщик "Формули-1" Едді Ірвін, зірка Голлівуду Анжеліна Джолі та незліченна кількість найвідоміших імен зі світу фінансів, моди та шоу-бізнесу.
Компанія виникла у післявоєнний період відновлення економіки, вона була заснована у лютому 1945 року. Наразі виробництво зосереджено на трьох виробничих майданчиках в Італії – Schiranna, Morazzone та Cassinetta. Мотоцикли MV Agusta продаються на всіх основних світових ринках.