ADMIN@PROMOTO.UA PROMOTO.UA Замовити дзвінок

Honda – електроплани на майбутнє

Дата публікації: 2014-08-12
Японська Honda Motor оголосила свою глобальну стратегію, спрямовану на розвиток системи електротранспорту загалом.

Компанія планує наголосити на станціях підзарядки для електротранспорту, що працюють на сонячній енергії, активно працювати в напрямку здешевлення технологій електричних мотоциклів, скутерів та інших апаратів для пересування на електротязі, а також активно завойовувати китайський ринок.
Президент і виконавчий директор компанії Таканобу Іто (Takanobu Ito) у своїй традиційній піврічній промові нагадаємо, що Honda розпочне продаж свого нового сучасного двоколісника EV-neo в Японії представникам малого бізнесу вже наприкінці цього року. Він також наголосив на тому, що Honda домагатиметься, щоб витрати на електротехніку, а отже і її вартість, зменшувалися, щоб все більше людей могли собі дозволити перейти на екологічно чистий транспорт.
Що стосується ідеї будівництва «заправних комплексів» на сонячних батареях, на яких могла б заряджатися електротехніка, то зараз ця ідея активно опрацьовується, Honda хоче створити як мінімум по всій країні велику мережу таких заправок – щоб підзаряджання скутера енергією ніколи не ставало проблемою. Згідно з планами Honda, перша така система буде побудована та запущена у тестовому режимі в Японії, а друга – у США.
А в тому, що стосується можливого розширення виробництва, у Honda найперспективнішим у цьому плані вважають ринки азіатських країн і саме на цьому напрямі планують працювати. Так, у 2011 році Honda планує представити новий електроскутер, орієнтований безпосередньо на китайський ринок.
А в Індонезії, де Honda вже має великий завод, планується побудувати новий – до існуючих потужностей на 4 мільйони одиниць двоколісної техніки на рік додадуться потужності ще на півмільйона. Цей завод почне працювати наприкінці 2011 року. В амбітних планах Honda – домогтися зростання продажів мототехніки компанії в Азії (крім японського ринку) з нинішніх 16 000 000 до 18 000 000 штук на рік до 2011 року.

motonews.ru