ADMIN@PROMOTO.UA PROMOTO.UA Замовити дзвінок

Розсіяний, але швидкий байкер

Дата публікації: 2014-08-12
У Франції мотоцикліст потрапив під суд після того, як записав сам на відеокамеру власні порушення правил дорожнього руху, а потім втратив апарат, який згодом знайшли жандарми.

Аматор швидкої їзди в січні цього року купив відеокамеру і вирішив зафіксувати на відео свої "подвиги". Як повідомляє інформаційне агентство РІА Новини з посиланням на France Press, перед тим, як здійснити швидкісний заїзд невеликою автошляхом між двома містечками на південному заході Франції, байкер прикріпив камеру до мотоцикла так, щоб вона знімала дорогу та спідометр.

Коли ж гонщик приїхав до кінцевого пункту - міста Монтобан, камери на "залізному коні" вже не було - втратило дорогою. Камеру зі "слідами злочину" випадково знайшли поліцейські.
Далі історія розвивалася в такий спосіб. Наступного дня після запису невдаха любитель швидкої їзди на двох колесах. вирушив шукати камеру і зустрів дорогою жандарма в цивільному, який, не представившись, повідомив мотоциклісту, що камера в нього, і попросив зв'язатися з ним пізніше.
Невдовзі водія викликали до жандармерії. Поліцейські, подивившись відеозапис, відзначили на ньому цілих 65 дрібних, середніх та великих порушень правил дорожнього руху, зокрема перевищення швидкості на 97 кілометрів на годину (!). У результаті мотоцикліст стане перед судом, де йому загрожує штраф у півтори тисячі євро, а також позбавлення прав на півроку. На той же термін конфіскують і сам байк – щоб не кортіло.
Захист підсудного, своєю чергою, звинувачує жандармів у порушенні законів. По-перше, на думку адвоката байкера, перегляд відеозапису поліцейськими може бути розцінений як втручання в особисте життя молодої людини, а по-друге, захисник наголошує на тому, що поліцейський схитрував, не представившись спочатку мотоциклісту працівником правоохоронних органів.
Крім того, на думку адвоката, ні спідометр, ні камера не мають сертифікату для того, щоб можна було впевнено говорити про перевищення швидкості. Поліцейський суд міста Монтобан (департамент Тарн-і-Гаронна) має ухвалити своє рішення у цій справі 7 липня 2010р.

motonews.ru